Associació Catalana De Coaching

Ens hi posem?

Publicat per Pablo Galera el 22 d'agost del 2020 Imatge de Gillian Callison en Pixabay

Associacions de coaching

Suposo que molts dels lectors d'aquest bloc deuen ser coaches, a ells està dirigida aquesta entrada.

Quan et formes com a coach obtens un títol de l'escola a on has estudiat. Com que el coaching encara no està reglat, aquest títol no és oficial, llavors quina validesa en té?

Imatge de Wokandapix en Pixabay

Precisament per això el primer que fan la majoria de coaches que s'acaben de formar és adherir-se a alguna associació de coaching, com per exemple la ICF (International Coach Federation), IAC (International Association of Coaching), ASESCO (Asociación Española de Coaching), AECOP (Asociación Española De Coaching Ejecutivo Y Organizativo), entre d'altres.

Llavors el dubte que sorgeix és quina associació triar. Que siguin associacions internacionals, com per exemple l'ICF o l'IAC pot ser un factor important a l’hora d’escollir, però no necessàriament. També hi ha altres elements importants, com per exemple el preu. I no només el preu, a algunes associacions o federacions s’ha de pagar una quota força gran anualment, i d'altres son menys diners i és de per vida. O sigui que s'ha de meditar bé. Personalment crec que el més important és el prestigi i el reconeixement que tinguin entre els meus potencials clients.

Imatge de Wokandapix en Pixabay

Al final tot això es tracta de generar confiança. I a qui hem de generar aquesta confiança? Doncs sobretot als potencials clients; els clients que ja tenim no ho necessiten. Per això la majoria opta per certificar-se amb alguna federació, associació, organització, fundació o escola.

Bé, però no tot es tracta de generar confiança als clients per a que ens contractin, també volem un reconeixement entre els nostres col·legues. Moltes vegades m'he trobat a altres coaches que el primer que et diuen és que no están certificats. Per mi això pot tenir un valor, sobretot per l'experiència demostrada, o sigui el nombre d'hores que han treballat com a coaches. Però fins i tot això pot ser molt relatiu, vaja com tot. I també sembla que hi ha una mena de jerarquia entre les diferents organitzacions. Per aquesta part del món la que sembla tenir més reconeixement és la ICF.

Personalment és un tema que encara no he resolt. Dubto constantment si m'hauria de certificar per la ICF o per qualsevol altra, i si la inversió en temps i diners paga la pena. Però em sorgeix un dubte més, com és que no hi ha cap organització similar d'àmbit català o dels territoris de parla catalana? He vist que ja existeixen algunes d'altres àmbits similars, per tant penso que anem tard. Estic segur que hi ha prou nombre de coaches com per a que valgui la pena organitzar-ho. Estic segur que no sóc el primer que ho ha pensat, però si tots fem el mateix, deixar-ho només en un pensament, mai arribarà a veure la llum un projecte d'aquesta envergadura. És per això que aprofito aquesta entrada al meu bloc per a fer un crida a altres coaches que estiguin dispossats a crear-ho.

En aquest bloc estan les meves dades de contacte. Ens hi posem?

Vols deixar un comentari?

Si us plau, envia'm un e-mail amb el teu nom complet i amb molt de gust ho publicaré.